fredag 21 oktober 2011

Fluff

Fluff är nog den enklaste fyllningen att göra, eftersom det bara behövs två ingredienser: godis eller choklad och grädde. Godiset kan i stort sett vara vad som helst: Dumle, Geisha, vit choklad, Ahlgrens bilar, ferraribilar. Använd din fantasi! Huvudsaken är att det går att smälta. Godis med kex i går alltså bort, till exempel kexchoklad.

Till chokladfluff behövs det:
180 g choklad
3 dl grädde

Till fluff med gelégodis behövs det:
ca 60 g godis
3 dl grädde

Häll grädden i en kastrull och lägg i godiset/chokladen. Låt smälta på mycket låg värme. Grädden får absolut inte koka! Ett tips är att hacka chokladen eller klippa godiset i små bitar så att det går lite snabbare att smälta. När är allt är smält ska blandningen stå kallt i minst 6 timmar innan du vispar det fluffigt.

Tips: Om fluffet blir för hårt går det bra att späda med lite grädde när du vispar.

Fluffet räcker som fyllning till en tårta som är 24 cm i diameter, men det är lika gott att ha som fyllning i cupcakes eller ovanpå bakverk. Chokladfluff är dessutom gott att äta som det är tillsammans med färska bär.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar