onsdag 30 maj 2012

Lime curd och lime curd-mousse

Leila Lindholm har en variant på den klassiska lemon curden: lime curd. Här kommer receptet:

6 st lime
1 ½ dl strösocker
50 g smör
2 msk majsstärkelse
2 ägg
2 äggulor

Blanda rivet skal och saft från fyra limefrukter i en kastrull. Tillsätt strösocker och smör och låt koka upp. Sila vätskan. Blanda ut majstärkelse med saften från de resterande två limefrukterna och rör ner i den varma vätskan. Vispa samman äggen och rör ner dem i vätskan. Ställ tillbaka kastrullen på spisen och sjud under konstant vispning tills curden har tjocknat. Häll över curden i en ren burk och låt svalna.

Lemon curd-mousse:
75 g naturell färskost

2 dl grädde

Om curden ska bli fyllning till en tårta blandas 1/3 kall curd tillsammans med färskost och hårt vispad grädde. Fyllningen räcker till ett lager fyllning till en 24 cm diameter stor tårta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar