fredag 25 maj 2012

Tårtbotten i långpanna

Här kommer ett bra recept på en tårtbotten som ska gräddas i en liten långpanna. Om långpannan är modell större kan tårtbottnen bli svår att dela i tre delar. Dubbla då ingredienserna för att få en hög tårtbotten som lätt kan delas i tre delar.

Till en botten behövs:
6 stora ägg
4 dl strösocker
2 dl kokande vatten
4 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker

Vispa äggen och sockret riktigt vitt och pösigt. Blanda ner siktat mjöl, bakpulver och vaniljsocker och till sist vattnet. Blanda väl och bred ut på en smord och bröad långpanna. Grädda på nedersta falsen i en 175 grader varm ugn i cirka 35 minuter. Känn med en sticka i mitten av tårtbottnen så att den är torr innan den tas ut ur ugnen. Låt tårtbottnen svalna en stund i långpannan innan den stjälps upp på sockrat bakplåtspapper.

Receptet kommer från min kära mor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar