torsdag 10 januari 2013

Glutenfri tårtbotten

Här kommer ett recept på en helt glutenfri tårtbotten. Trots att den inte innehåller vetemjöl så blir den hög, luftig och lätt. Dessutom smakar den precis som en "vanlig" tårtbotten gör!

Tänk på att många ströbröd innehåller gluten, så smöra bara formen. Alternativt klä den med bakplåtspapper.

Till en form på 24 cm i diameter behövs:
4 ägg
2 dl socker
1 tsk bakpulver
1 dl potatismjöl
1 dl maizena

Vispa äggen och socket riktigt vitt och pösigt. Blanda samman bakpulvret, potatismjölet och maizenamjölet och vänd ner i äggvispet. Häll smeten i en smörad anslagsform och grädda på nedersta falsen i en 175 grader varm ugn i cirka 30 minuter. Tårtbottnen blir lätt bränd så ibland behöver den täckas med ett bakplåtspapper efter halva baktiden. Låt tårtbottnen svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett sockrat bakplåtspapper.

Receptet hittade jag på www.kokaihop.se

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar